Hakkımızda

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik, kültürel ve sosyal yaşamına yeni bir soluk getirmek ve katkı yapmak amacıyla 1975 yılında Samsun’da kurulan köklü bir devlet üniversitesidir.

Bölge üniversitesi olarak kurulan ve 45 yılı geride bırakan üniversite, bireylerin ve toplumun yararına yenilikler kazandırmak için evrensel değerleri benimseyen, entelektüel titizlikle çalışan ülkemizin en güçlü araştırma ve öğretim kurumlarından biridir.

Adını Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma vapuru ile Samsun’a ayak bastığı “19 Mayıs 1919” tarihinden alan Ondokuz Mayıs Üniversitesinde, 19 fakülte, 1 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 2 enstitü, 1 konservatuvar ve 24 uygulama araştırma merkezi bulunmaktadır.

Konum ve Yerleşke

Akademik ve idari birimlerin çoğunun yer aldığı Kurupelit Yerleşkesi, Merkez Atakum ilçesinde olup şehir merkezine 15 km mesafededir. Kurupelit Yerleşkesi, 8 bin 800 dönüm arazi üzerine kurulmuştur. Üniversitenin ayrıca Merkez İlkadım ilçesinde Güzel Sanatlar Yerleşkesi, Çarşamba ilçesinde Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi ve Bafra ilçesinde yerleşkesi bulunmaktadır. Bunlardan başka Üniversitenin diğer ilçelerde, meslek yüksekokulları vardır.